Dijkentocht

— Gepubliceerd op 16 september 2018 00:00 door Info Artform

“Mannen, de klokken luiden niet  maar het is acht uur, jullie kunnen vertrekken.”  Zo klonk het op deze mooie zonnige zondagmorgen van 16 september.

“Mannen, de klokken luiden niet  maar het is acht uur, jullie kunnen vertrekken.”  Zo klonk het op deze mooie zonnige zondagmorgen van 16 september.

 

De A groep vertrok als eerste met 18 man richting Rosmalen. De B groep zou meer naar het westelijk gelegen Best rijden. Omdat we vandaag geen volgwagen hadden werd er natuurlijk lek gereden. Wekenlang gaat het goed maar vandaag reed Jan vd. E. over een losliggen steen met een lekke band tot gevolg. Nauwelijks zaten we na de reparatie weer op de fiets of moesten we voor een tweede lekke band van J vd. E. stoppen. Gelukkig is het daarbij gebleven en konden we in een strak tempo naar Rosmalen om van daaruit via Empel de Maasdijk op te draaien richting Lith. Met een wind schuin achter en een lekker zonnetje was het al snel heerlijk fietsweer na de wat frisse start van nog geen 10 graden. Nadat we bij Lith de Maas overgevaren zijn hebben we in Alphen aan de dijk op het terras van een meer dan 100 jaar oud café kunnen genieten van “een goei bakske koffie” geserveerd door een op leeftijd zijnde echtpaar tegen een alleszins redelijke prijs van €1,50 per kop.

 

Gesterkt door nog een tweede kopje koffie werd de rit voortgezet via Appeltern en Batenburg om bij Ravenstein de Maas weer over te steken. Met een toch wel stevige wind op kop  kwamen we in zeeland waar we per vergissing een rondje nieuwbouwwijk gedaan hebben om vervolgens toch om even over twaalf in Boekel het plein op te draaien waar de toerboekjes weer gestempeld konden worden.

 

Volgende week vetrekken we met de A en b groep ook weer om 08.oo uur.

 

P. da Leur.

 

« ga terug