Kleefsetocht

— Gepubliceerd op 05 augustus 2018 00:00 door Info Artform

Was het Boekel kermis, de T.O.T. rit of toch gewoon het weer. In ieder geval waren er vanmorgen, zondag 13 augustus, maar 16 rijders die om half acht op het zonovergoten plein klaar stonden om naar Kleef te rijden.

 

Was het Boekel kermis, de T.O.T. rit of toch gewoon het weer. In ieder geval waren er vanmorgen, zondag 13 augustus, maar 16 rijders die om half acht op het zonovergoten plein klaar stonden om naar Kleef te rijden. Met een nog steeds uit het Noord-Oosten komende wind was de temperatuur best nog wel aangenaam en de wind die later nog wat aanwakkerde was het prima fietsweer. Zoals de naam al doet vermoeden voerde de rit ons naar Duitsland. Via Landhorst en Wanroy ( waar we op de terugweg ook weer door zouden komen, werd bij Gennip de Maas overgestoken om vervolgens via allerlei kleine achterweggetjes in Kleef aan de komen. Na de koffie in Haus IDA volgde een lange afdaling en over een geaccidenteerd terrein met verschillende kleine klimmetjes bereikte we Groesbeek om daarna de Mookerberg af te dalen om in Cuijk met het pond de Maas over te steken. Zonder incidenten of lekke banden hebben genoten van deze mooie rit over iets meer dan 120 kilometer.

 

Volgen week vertrekken we ook weer om halfacht. We rijden dan naar Baarlo in noord Limburg. De B. groep gaat  om 8 uur de andere kant op voor de Land van  Maas en Waal route

 

 

 

Wielertoerclub Boekel.

 

P. da Leur.

 

« ga terug