Niederrheinroute van 21 augustus 2022

— Gepubliceerd op 22 augustus 2022 00:00 door Info Artform

Het mag dan al weken lang veel te droog zijn en iedereen, vooral de planten en dieren, uitkijkt naar flink wat millimeters regen. Voor ons als toerfietsers was het vandaag wel heel goed weer. 

Niet teveel wind, een frisse ochtend met oplopende temperaturen tot voor in de twintig met een lekker zonnetje erbij. Al was dat laagstaand zonnetje, toen we vanochtend met 19 man richting Duitsland vertrokken, het eerste uur best wel lastig om tegenin te kijken. Deze ruim 120 kilometer rit zou ons voor de koffiestop naar Pfalzdorf moeten brengen. Nou zijn we wel in Pfalzdorf geweest maar toen hadden we de koffie al gehad. Onze nieuwe pauzeplaats was in Uedem bij een warme bakker. Uedem ligt even voorbij Goch waar we met een boog omheen gereden zijn. Deze rit wordt vooral gekenmerkt door het vele draaien en keren over soms smalle landbouwwegen waardoor het richtingsgevoel je soms wat in de steek lijkt te laten, maar toch is het de voorrijders gelukt om op de terugwegweg bij Afferden uit te komen waar we de Maas overgestoken zijn en daarmee weer op bekend terrein. Afgezien van een spaakbreuk hebben we geen technische mankementen gehad en waren we om 10 over twaalf weer terug in Boekel. Volgende week rijden we om 08.00 naar Helden. De B. groep vertrekt ook om 08.00 uur maar gaan richting Overloon.

Daarnaast nog even uw speciale aandacht voor de “Unlimited Coloprs roadride” op zondag 4 September. Voor diegene die daar mee willen rijden: Inschrijving hiervoor bij voorinschrijving online via;  unlimitedwebshop.nl  

 

P. da leur

« ga terug