Peel en Maasroute

— Gepubliceerd op 19 augustus 2018 00:00 door Info Artform

Op deze 19e augustus was het deze ochtend met gemiddeld  zo’n 19 graden best wel ideaal fietsweer. Zeker na de zeer warme periode van de afgelopen weken.

 

Op deze 19e augustus was het deze ochtend met gemiddeld  zo’n 19 graden best wel ideaal fietsweer. Zeker na de zeer warme periode van de afgelopen weken. De wind mocht wat minder zijn maar doordat we die op de terugweg veelal van achter hadden was daar ook goed mee te leven.  Ik heb nog eens teruggekeken naar 2014 Toen hadden we in dit weekend met de Peel en Maasroute,  te maken met harde wind, natte weg  en dreigende regenbuien en een middagtemperatuur van amper 17 graden. Toen was het nat, nu extreem droog. Dit was goed te zien aan het stuk Peel tussen de Middenpeelweg en Griendtsveen. Dit gedeelte is onder water gezet om de Peel weer te vervenen, maar nu was er nauwelijks water te bekennen.  De 24 deelnemers konden  vandaag  dan ook volop genieten van het mooie weer en het Brabants en midden Limburgs landschap. Via Westerbeek, Stevensbeek en Overloon werd reden we  naar Wanssum om daarna vanaf Broekhuizen koers te zetten naar Horst. In kilometers gemeten zijn we in Horst ongeveer halfweg maar het zou nog meer dan tien kilometer duren voordat we op de grens met Brabant  in Griendtsveen op het terras plaats konden nemen.  Na de Pauze loopt deze route via Liessel, Asten, Vlierden en Deurne naar Bakel om vervolgens over Handel naar Boekel terug te keren.

 

Volgende week vertrekken we met de A groep om half acht naar Pfalzdorpf. De B groep blijft in de regio Helmond terwijl de C groep naar Oirschot gaat.

 

P. da Leur

 

« ga terug